Gezonde School

Al jaren mogen we het predicaat ‘gezonde school’ dragen, er hangt een mooi bordje van bij de hoofdingang. Dat houdt in dat wij graag ons steentje bijdragen om gezond eten en drinken bij onze leerlingen te stimuleren. Maar daarin speelt u als ouders eigenlijk de hoofdrol, want u bepaalt uiteindelijk wat uw kind mee naar school krijgt. We hopen dat u uw bijdrage levert aan een gezonde schoolomgeving.

In onze schoolgids staat over gezonde voeding het volgende vermeld:
“We willen de kinderen een gezonde schoolomgeving bieden. Een gezonde leefstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten, de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en spel. Wij besteden niet alleen aandacht aan voeding en gezondheid in de lessen (d.m.v. Smaaklessen en ‘Ik eet het beter’), maar ook in de praktijk. Dat betekent dat wij ernaar streven dat leerlingen op school alleen fruit, groente en (liefst volkoren) brood eten. Voor gezonde voeding en beleg kunt u denken aan producten uit de Schijf van Vijf. Zie bijvoorbeeld de informatie van het Voedingscentrum.  Snoep en frisdrank mogen de kinderen daarom niet meenemen. Op dinsdag, woensdag en donderdag eten wij in alle groepen alleen fruit en groente als tussendoortje. Daarom geven we op deze dagen koek weer mee terug naar huis. Wilt u dit ook niet meegeven op deze dagen? Heeft uw kind niet genoeg aan fruit om tien uur, geeft u dan een extra boterham mee. Hartelijk dank voor uw medewerking!”
En als het gaat over traktaties bij een verjaardag: 

“Een verjaardag moet gevierd worden. Het uitdelen van een traktatie is voor een jarige altijd een groots moment. Onze voorkeur gaat uit naar een eenvoudige en liefst gezonde traktatie (niet te grote porties en niet te calorierijk) voor de klas en eigen groepspersoneel.”