Thema avond 'opvoeden in onze maatschappelijke druk(te)' 23 januari 2024

Thema avond ‘Opvoeden in onze maatschappelijke druk(te)’

Hoe balanceer ik als ouder tussen de behoeftes van mijn kind en de eisen/mogelijkheden van ons hedendaags bestaan?

Opvoeden is een lastige taak. De ontwikkelingen in de maatschappij, je eigen wensen en verwachtingen en die van je kind… het botst nog weleens. En dat terwijl je juist zo je best doet om iedereen gelukkig te maken. Herken je dit?

Kom dan naar deze avond met Hanneke Poot-van der Windt.  Ze neemt je op haar energieke wijze mee om hier inzicht in te krijgen. De theorie afgewisseld met de praktijk maakt dat het een boeiende leerzame avond gaat worden.

Tijdens deze thema-avond bespreekt zij onderwerpen als slaap en rust, het tempo van ouders en kinderen, de hersenontwikkeling en wat kinderen hierin nodig hebben (televisie/computergebruik, smartphones, etc.). Maar ook het gedrag van kinderen, de motorische ontwikkeling en vooral ook jouw vragen komen aan bod.

Hanneke is kinderfysiotherapeute, ergotherapeute, psychomotorisch remedial teacher en docente. Ze is een veelgevraagd spreekster op verschillende onderwijsconferenties en verzorgt ouderavonden door heel Nederland. 

Op dinsdagavond 23 januari komt ze op de Olijfboom. Je bent van harte welkom! Ook als je geen kinderen op de Olijfboom hebt.

Tijd: 19.45 uur inloop met koffie/thee. Start programma 20.00 uur tot 22.00 uur.
Waar: Enkdwarsstraat 2, Deventer

Meld je hieronder aan.

Aanmelden thema-avond

Kom tot bloei op de Olijfboom!

Thematisch onderwijs

Op onze school werken we met thema’s. Dat maakt het leren leuk en interessant. Door spelen en verkennen ontdekken we samen de wereld.

Hoofd, hart en handen

Leren doe je niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart en met je handen. We bewegen veel en je krijgt vaak creatieve vakken zoals muziek, handvaardigheid en drama. In ons talentenlab duiken we via ontdekkend leren in de wereld van wetenschap en techniek

Jij bent waardevol

Mensen lijken op elkaar, maar toch zijn ze allemaal verschillend. Daarom kijken we naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om te leren. We houden rekening met je niveau, tempo en mogelijkheden. Want dan kun je goed groeien en ontwikkelen.
De Olijfboom is een plek waar je mag zijn wie je bent, in een veilige en vertrouwde omgeving, zodat jij met plezier naar school gaat.